APK & onderhoud

apk1.jpeg

APK, oftewel Algemene Periodieke Keuring, is een verplichte technische keuring van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Tijdens deze keuring controleert Auto Schmidt uw auto op onder andere de volgende aspecten: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast testen wij de uitlaatgassen. Blijkt uit de keuring dat er reparaties nodig zijn? Dan overleggen wij dit eerst met u. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan!

Wanneer moet uw auto voor de keuring?

De APK keuring geldt voor iedere auto ouder dan 4 jaar. Is uw voertuig nog niet eerder gekeurd? In onderstaande schema ziet u wanneer uw auto voor het eerst een keuring moet ondergaan en hoe vaak. Wilt u weten wanneer de vervaldatum is, dan kunt u kunt natuurlijk ook altijd de APK check doen op de website van het RDW.

 

Tabel-APK-Schmidt.jpg

 

Wist u… dat u de auto al tot 2 maanden voor uw APK vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto tijdig wordt gekeurd en kunt u 14 maanden met een geldige APK rijden. Plan nu bij Auto Schmidt een afspraak voor een APK keuring

 

Wilt u een jaar zorgeloos rijden?
Plan een APK keuring én auto onderhoud!

Onderhoudsbeurt

De meeste consumenten gaan ervan uit dat ze met een geldige APK een jaar lang zorgeloos kunnen rijden. Dit is een misverstand. Een APK keuring is geen garantie dat uw auto goed is. Zoals hierboven benoemd is de APK keuring een controle van uw auto, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Het juiste onderhoudsmoment is onder andere afhankelijk van kilometerstand en rijgedrag. Wij controleren de onderhoudshistorie en fabrieksinformatie van uw auto. Op basis hiervan maken wij een inschatting van de werkzaamheden en kunnen wij een onderhoudsplan opstellen. Zo kunt u weer een jaar zorgeloos rijden.

Lees meer over de kleine onderhoudsbeurt en grote onderhoudsbeurt

Fabrieksgarantie

Mocht uw auto nog in de fabrieksgarantie vallen dan is dat geen probleem. Zodra uw auto in onderhoud is bij een BOVAG-onafhankelijk autobedrijf, dan blijft de fabrieksgarantie gewoon intact. Dat geldt ook als u uw nieuwe auto elders heeft gekocht en het onderhoud door ons laat uitvoeren.

Bosch Car Service

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij ons aangesloten bij het garageconcept Bosch Car Service. De medewerkers volgen geregeld trainingen om met de nieuwste ontwikkelingen op de markt mee te gaan. Om onze kennis en ervaring goed uit te voeren in de praktijk, hebben wij een speciaal ingerichte werkplaats. Hier kunt u terecht met alle merken en type auto’s.

apk2.jpeg