Elektrische & hybride auto's

 

Onderhoudsbeurt voor

hybride en elektrische voertuigen

Bij Autobedrijf Schmidt vinden we duurzaam ondernemen belangrijk. Mede daarom zijn wij gestart met het onderhoud van hybride en elektrische auto’s. Wat houdt een onderhoudsbeurt aan een hybride of elektrische auto in?

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Ook zijn er vaak reparaties nodig aan mechanische onderdelen. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er in principe minder onderhoud nodig is. Toch zijn er evengoed zaken die gecontroleerd moeten worden zoals de accu, de remvoering en het koelsysteem. Omdat uw auto compleet elektrisch is, moet ook de software geregeld bijgewerkt worden.

Accu

De accu is een van de meest cruciale onderdelen van uw elektrische auto. Zonder een goed functionerende accu, rijdt de auto niet. Laat daarom geregeld uw accu controleren! Tijdens de controle wordt uw accu nagekeken op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Het is van belang dat u deze controle bij een gespecialiseerde garage laat uitvoeren, dit in verband met de hoge stroomwaarde en dat het onderhoud aan uw elektrische auto niet zonder gevaar is.

Remvoering

Elektrische auto’s genereren regeneratieve energie. Dit houdt in dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, vertraagt de auto. Door het minimale gebruik van uw remschijven loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Wij adviseren om zo nu en dan mee te remmen, ondanks uw elektrische auto dit automatisch voor u doet.  Mocht er een keer een noodsituatie voorkomen, dan is het van belang dat uw remvoering het optimaal doet. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij ook uw remschijven.

Systeem koeling

warmteontwikkeling. Om deze componenten koel te houden, hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Teveel warmte kan namelijk niet alleen hoge reparatiekosten opleveren, maar kan ook brand veroorzaken. Daarom wordt ook uw koelsysteem gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt.

Wilt u uw auto laten onderhouden door ons? Neem dan contact op of plan vandaag nog uw afspraak.

elektirshc1.jpeg