Grote onderhoudsbeurt

 

Schmidt-header-grootonderhoud.jpg

 

Grote onderhoudsbeurt

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt uw auto helemaal van binnen én van buiten nagekeken. De specialisten hanteren ook bij deze beurt een checklist welke zij afwerken. Echter, wordt bij een grote beurt uw auto gecontroleerd op tussen de 70 en 90 belangrijke punten. Doordat er wordt gewerkt aan de hand van de fabrieksvoorschriften behoudt u ook altijd de fabrieksgarantie bij ons.

Sommige onderdelen moeten met regelmaat vervangen worden. Doet u dit niet dan kunt u op den duur fikse reparatiekosten verwachten doordat er bijvoorbeeld schade aan uw motor is. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt daarom al standaard vloeistoffen vervangen (meer dan bij een kleine onderhoudsbeurt). Hierbij kunt u denken aan de remvloeistof, koelvloeistof en de motorolie. Mochten wij mankementen of versleten onderdelen tegenkomen, dan nemen wij uiteraard eerst contact met u op voordat wij een reparatie uitvoeren.

Onderhoudspunten grote beurt

Naast de punten van de kleine beurt, wordt bij een grote onderhoudsbeurt ook de volgende onderdelen meegenomen:

Controleren/vervangen:

  • Luchtfilter;
  • Bougies;
  • Interieurfilter;
  • Brandstoffilters;
  • Distributieriem;
  • Versnellingsbak;
  • En meer.

Wanneer een grote beurt

Wij adviseren om een grote onderhoudsbeurt in te plannen na iedere 30.000 km. Haalt u deze kilometers niet, dan raden wij aan om uw auto en keer per jaar te laten komen voor een grote beurt. Echter, is dit afhankelijk van het type, merk, kilometrage en jaartal van uw auto. Weet u niet wanneer uw auto toe is aan de grote onderhoudsbeurt of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Kosten grote beurt

De kosten van een grote beurt is afhankelijk van welke onderdelen vervangen moeten worden. U krijgt bij ons altijd een prijsopgave vooraf.

Combineer de grote onderhoudsbeurt met een APK keuring

Omdat er bij een APK keuring dezelfde punten aanbod komen als bij een grote beurt, adviseren wij dit te combineren. Zo bent u een stuk voordeliger uit en kunt u weer een jaar zorgeloos rijden.